Ένα hashtag, ένας ελέφαντας και μία πιρουέτα

Όταν άρχισε να αναμεταδίδεται η είδηση για την πολλοστή επίθεση φανατικών ισλαμιστών εναντίων αθώων πολιτών, στο Λονδίνο αυτή την φορά, εντύπωση δεν έκανε δυστυχώς το γεγονός αυτό καθ' αυτό. Άλλωστε ο Δήμαρχος του Χαλιφάτου του Λονδίνου Sadiq Khan έχει δηλώσει σαφώς ότι η τρομοκρατία είναι πλέον μέρος της ζωής σε μια σύγχρονη πόλη ["part and parcel of living in a big city"].

Εντύπωση έκανε πως ενώ τα κίνητρα και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις των δραστών ήταν γνωστά, μιας και φώναζαν "Αλλάχ Ακμπαρ" ενώ μαχαίρωναν μια ανυπεράσπιστη γυναίκα στην μέση του δρόμου, η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε πως οι δράστες είναι πιθανόν μεσογειακής καταγωγής.

Ας αφήσω ένα λεπτό να μεστώσει αυτή η δήλωση.

Βρισκόμαστε εν έτη 2017 και σε ολόκληρο τον πλανήτη πλέον υπάρχει ένας μεγάλος ελέφαντας στο δωμάτιο. Συνήθως φοράει ένα πλουμιστό γιλέκο με εκρηκτικά αλλά ενίοτε απλά κραυγάζει δυνατά κάτι περί Αλλάχ. Επειδή όμως στην Ευρώπη είμαστε πάρα πολύ ανεκτικοί και φευ! ποτέ φασίστες, μισαλλόδοξοι και σεξιστές (δεν ξέρω πως συνδέεται αυτό αλλά συνήθως πάνε μαζί αυτές οι ετικέτες) βλέπουμε αυτόν τον ελέφαντα και... κάνουμε μια περίτεχνη πιρουέτα!

Ω δείτε! Κοιτάξτε καθώς με αέρινα βήματα παρακάμπτουμε την αναφορά στην λέξη Ισλάμ, στην συνέχεια με μια υπέροχη προσγείωση πέφτει στα μαλακά η καταγωγή και με τον όρο μεσογειακή λειαίνουμε το προφανές. Νίκη της ανεκτικότητας! Οι δράστες θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν διάκονοι από την Ρωμη ή και μοναχοί από το Άγιο Όρος! Άλλωστε... Σταυροφορίες ρε φασίστες! [το επιχείρημα επιστέγασμα της πνευματικής δυσαρμονίας της πολιτικής ορθότητας]

Το πρόβλημα είναι δυστυχώς ότι όσο οι πολιτικοί, από δόλο ή απλό επαγγελματικό άγχος, προσπαθούν να κάνουν πιρουέτες γύρω από ένα θανάσιμο πρόβλημα για να μην διεγείρουν τα ευαίσθητα αισθητήρια των υπέρμαχων της πολιτικής κορεκτίλας, αισθητήρια που σμιλεύτηκαν μετά από χρόνια σκληρής ζωής στην κοσμάρα τους, τόσο αθώοι άνθρωποι και ειδικά γυναίκες και παιδιά θα σκοτώνονται εντελώς άσκοπα στις Ευρωπαϊκές πόλεις της ανεκτικότητας.

Στα αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τα μήκη και τα πλάτη της λογικής τα οποία είναι διατεθειμένοι να εξερευνήσουν κάποιοι για να υπερασπιστούν το αυτάρεσκο διακαίωμα τους στον ηθικό κομπασμό. Λυπάμαι, αλλά το να κάνεις κριτική στο Ισλάμ και να δηλώνεις το προφανές, ότι οι δράστες των επιθέσεων ήταν Μουσουλμάνοι δεν σε κάνει Ισλαμοφοβικό. Σου θυμίζει απλά την πραγματικότητα.

Επιχειρήματα του τύπου "τώρα τυχαίνει να είναι αυτοί που δολοφονούν, παλιά ήταν άλλοι" είναι θλιβερά. Απλά γιατί ποτέ δεν θυμάμαι να ανατινάχτηκε φανατικός Ταοϊστής για τα δικαιώματα του πνεύματος του αέρα ή Χριστιανός γιατί κάποιος έκανε meme το Jesus Saves. Το ότι πριν 1000 χρόνια έγιναν οι Σταυροφορίες επίσης λέει πολλά. Για την ιστορική άγνοια και την απελπισία να επιχειρηματολογήσει κάποιος με όρους περασμένης χιλιετίας.

Ας θέσουμε κάποιες προφανείς παραδοχές

  • Η βία και η κατάκτηση ενυπάρχουν μέσα στις διδαχές του Ισλάμ. Το να προσπαθεί κάποιος να πείσει ότι το Ισλάμ είναι η θρησκεία της αγάπης και της ειρήνης είναι απλά ανοησία ή δογματισμός ή ηθικός κομπασμός. Αυτό δεν είναι θέμα ερμηνείας είναι θέμα τρόπου ζωής. Και εκεί έγκειται η διαφορά ανάμεσα στον μετριοπαθή Μουσουλμάνο και τον Φονταμενταλιστή.
  • Οι Αραβικές χώρες του Κόλπου και το Ιράν είναι δύο μεγάλα κέντρα εξουσίας και σύγκρουσης στον Ισλαμικό κόσμο (Σουνίτες και Σιίτες) και προωθούν δικά τους συμφέροντα μέσω των διάφορων φανατικών οργανώσεων.
  • Το ISIS είναι δημιούργημα, σκόπιμα ή από τερατώδη ανικανότητα ιστορικών διαστάσεων, της Δύσης και δει του Αμερικανικού βαθέως κράτους. Πολύ φοβάμαι ότι απλά είναι οι χρήσιμοι ηλίθιοι, ο διαρκής και παρών κίνδυνος που δικαιολογεί αδιάλειπτους πολέμους και παρεμβάσεις και αποτελεί το φόβητρο για την χειραγώγηση των ελευθεριών των πολιτών των χωρών της.
  • Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι τακτικά το ISIS είναι ένα τραγελαφικό συνονθύλευμα από άχρηστους μαχητές με μόνη ικανότητα στον θόρυβο και την φανφάρα. Μια τέτοια συμμορία δεν θα άντεχε μιας σοβαρής στρατιωτικής αναμέτρησης απέναντι στην συντριπτική ισχύ όχι μόνο της Δύσης αλλά και της Ρωσίας. Επομένως κανένας δεν θέλει στην πραγματικότητα να εξουδετερώσει το ISIS, απλά να το χαλιναγωγήσει.

Η ισλαμική επιθετικότητα, τρομοκρατία αν θέλετε, επομένως δεν είναι κάτι νέο ούτε προκαλείται από τις διαρκείς παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή των πολιτών και επισκεπτών του αεροδρομίου των Βρυξελλών για τις οποίες αξίζει να τιμωρηθούν με θάνατο. Είναι διαρκής, είναι θεμελιώδης και είναι απλή ιστορική αλήθεια. Ένα πολύπλοκο και αρχαίο γεωπολιτικό παιχνίδι που αξιοποιεί το πλέον επιθετικό θρησκευτικό δόγμα, την οικονομική ισχύ των χωρών του κόλπου και την μεγαλομανία αυτών που κρύβονται πίσω από την στρατιωτική ισχύ της Δύσης.

Αν και οι ρίζες του φαινομένου της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι λοιπόν σύνθετες και θα τολμούσα να πω σκιώδεις και καταχθόνιες, η αντιμετώπιση του εκτελεστικού σταδίου απλά απαιτεί θέληση. Θέληση να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

  • Η στρατολόγηση των δολοφόνων γίνεται από κηρύγματα σε τζαμιά που λειτουργούν ανοικτά χάρη στην ανοχή των δυτικών κοινωνιών. Οι Ιμάμηδες είναι γνωστοί αλλά κανένας δεν τους αγγίζει. Διότι... Φασισμός!
  • Οι δράστες συνήθως κάνουν ένα τουρ σε διάφορα σχολεία εκπαίδευσης της Μέσης Ανατολής και γυρίζουν με πτυχίο τρομοκράτη χάρη στην ελεύθερη διακίνηση και τα ανοικτά σύνορα. Τι; Θες σύνορα; Εθνικιστή φασίστα!
  • Οι δράστες είναι στην πλειοψηφία τους πολίτες, δεύτερη ή τρίτη γενιά μεταναστών, κοινωνοί όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που αυτές οι χώρες τους παρείχαν. Επομένως δεν στέκει το επιχείρημα ότι ήρθαν για να εκδικηθούν για τον βομβαρδισμό της όποιας χώρας τους, παρά μόνο δρουν ορμώμενοι από αγνό θρησκευτικό μένος. Αλήθεια, θυμάται κανείς Σέρβο βομβιστή αυτοκτονίας στο Λονδίνο; Όχι; Μισαλλόδοξε!
  • Οι τοπικές αρχές είναι τρομοκρατημένες να ασκήσουν πραγματική πίεση στους γνωστούς αυτουργούς γιατί θα απολυθούν την επόμενη μέρα ως μισαλλόδοξοι φασίστες.

Πιο είναι το αποτέλεσμα αυτών; Η εύκολη παραγωγή μαχητών του ορθόδοξου Ισλάμ έτοιμων να σκοτώσουν αθώους πολίτες και ειδικά γυναίκες και παιδιά. Έχουν ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό για κάποιον λόγο.

Και οι αθώοι πολίτες, κάθε δόγματος και εθνικότητας; Που βρίσκονται αυτοί στην σκακιέρα; Πολύ απλά είναι τα πιόνια. Αφοπλισμένοι, αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν. Πλήρως οικόσιτοι αμνοί επί σφαγής.

Και εδώ θέλω να θέσω έναν ακόμη προβληματισμό. Για ποιον λόγο οι πολίτες είναι αφοπλισμένοι; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση μου θεωρεί ότι εγώ αν φέρω αποκλειστικά για την αυτοπροστασία μου ένα όπλο [οποιουδήποτε είδους] είμαι εν δυνάμει δολοφόνος και κακοποιός ενώ ένας Ιμάμης που κηρύττει θάνατο στη Δύση είναι αποδέκτης της πλήρους ανεκτικότητας;

Προφανώς η καθολική απαγόρευση της οπλοκατοχής το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί από το άτομο το μοναδικό δικαίωμα που εν τέλει έχει αξία. Αυτό της προστασίας της ζωής. Έτσι θα πανηγυρίζουμε αν οι δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν σχεδόν άμεσα και είχαμε μόνο τόσους νεκρούς αντί για ακόμη περισσότερους.

Για εμένα η εικόνα μερικοί δειλοί τύποι να περπατάνε στον δρόμο μαχαιρώνοντας γυναίκες ενώ οι υπόλοιποι κοιτάνε είτε τρομοκρατημένοι είτε ανήμποροι να αντιδράσουν είναι τραγική και η απόδειξη του απόλυτου ξεπεσμού της Δύσης. Δεν μιλάω για ηρωισμούς ή εικόνες χολιγουντιανής ταινίας. Μιλάω για το απλό, το αυτονόητο! Να έχεις το δικαίωμα και την δυνατότητα έστω να αγωνιστείς για την ζωή σου και των ανθρώπων σου αν χρειαστεί.

Η συμβουλή της αστυνομίας του Χαλιφάτου του Λονδίνου Run Hide Tell είναι ο λόγος για τον οποίο το φανατικό Ισλάμ και όσοι βρίσκονται πίσω από την άνοδο του κερδίζει κατά κράτος την ευνουχισμένη από την πολιτική ορθότητα και γεμάτη ανεκτικότητα Δύση.

Στην Δύση διαπράττεται μια πολιτισμική αυτοχειρία Είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τα πάντα μπροστά στις επιταγές μια φαντασίωσης που είναι η πολιτική ορθότητα. Μπροστά στον θάνατο δεν παρατάσσουμε τις στιβαρές αρχές και την αμείλικτη πίστη στην Ελευθερία που κάποτε έκαναν την Δύση πανίσχυρη αλλά μερικά ανόητα hashtags. #prayforlondon? Όχι. #PrayForTheWest γιατί πεθαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.