Fitness 72 ωρών

Καθώς το καλοκαίρι έφτασε πια στο τέλος του διαπιστώνω ότι ένα μεγάλο πλήθος αναρτήσεων στα social media και στα click bait των ειδησιογραφικών sites χαρακτηρίζεται από την αγωνία και την αναζήτηση του χαμένου... fitness και φέρουν τίτλους όπως "πως να χάσετε τα κιλά των διακοπών", "πως να βρείτε την φόρμα σας", "αρχίζουμε δυνατά", "πάμε πάλι στον αγώνα" και άλλα παρόμοια.

Μου δημιουργείται έτσι η εύλογη απορία, δεν είναι ο πρωταρχικός λόγος που η πλειοψηφία του κόσμου πλακώνεται στα γυμναστήρια και στις δίαιτες αστραπή το να είναι στην καλύτερη δυνατή (αισθητική) κατάσταση για αυτές τις γαμημένες καλοκαιρινές διακοπές και τις απαραίτητες πολύωρες εκθέσεις του στις παραλίες; Πώς καταφέρνει λοιπόν μέσα σε μερικές εβδομάδες να πετάξει στα σκουπίδια αυτή την πρόοδο που προφανώς (πιστεύει ότι) έκανε τους προηγούμενους δέκα μήνες;

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο μέσος λοιπόν "Μάκης", μαλθακός με κοιλίτσα και ανδροβυζιά [man boobs] και η μέση "Άννα Μαρία" με μεγάλη όρεξη για γλυκά και gourmet κρασί αποφασίζουν πως φέτος θα κάνουν σοβαρά γυμναστήριο. Στόχος να αρχίσουν από Δευτέρα του... Οκτωβρίου.

Γράφονται λοιπόν και μετά από δύο μήνες εντατικών και άσκοπων ασκήσεων από τον "περσοναλ τρέινερ" είναι ίδιοι όπως και όταν ξεκίνησαν, άλλα πλέον έφτασαν τα Χριστούγεννα. Γιορτινό κλίμα, ξεκούραση, χαρά και επιστροφή τον Ιανουάριο με πλεόνασμα πέντε κιλών.

Ο νέος στόχος είναι να χαθούν όλα μέχρι το Πάσχα, μια και καλή, δυνατά και αποφασιστικά. Η άνοιξη φτάνει, 2 κιλά έχουν χαθεί, μηδενική μυική μάζα έχει αποκτηθεί, γιατί η διατροφή συνίσταται σε hip εστιατόρια, πίτσες, γύρους και σαλάτες και έρχονται οι αργίες του Πάσχα. Όπου καταναλώνονται αρκετά τρόφιμα για να αποκτήσουν άλλα έξι κιλά.

Shit got real τώρα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την μόνη περίοδο του χρόνου που προετοιμάζονται. Το πολυθρύλητο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Τότε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση, γιατί... αλίμονο! Πώς θα βγουν έτσι στην παραλία!

Οι κόποι μια ολόκληρης χρονιάς απέδωσαν καρπούς! Τα νέα tattoo με τίτλους όπως "killer", "winner", "I am beautiful", παραποιημένους στίχους και κινέζικα από το google translate κάνουν πάταγο! [σημ: η φυσική κατάσταση είναι η ίδια όπως και πέρυσι]

Μετά σφίγγουν οι ζέστες, κλείνουν τα γυμναστήρια, αρχίζουν οι διακοπές και η ξεγνοιασιά που για κάποιον λόγο μεταφράζεται σε "τρώω τα πάντα και κάθομαι όλη μέρα" και ο κύκλος του ατροφικού ματαιόδοξου ημιfitness ξεκινάει από το μηδέν. Ή πιο σωστά από το συν πέντε, που είναι τα κιλά των καλοκαιρινών διακοπών.

Με λίγα λόγια ο/η μέσος hipster ταλαιπωρείται έναν χρόνο, ξοδεύει χρόνο και χρήμα για να ξεκινάει κάθε χρονιά από την ίδια κατάσταση, απλά και μόνο για να νιώθει ψυχολογικά εντάξει ώστε να βγει τρεις μέρες στην παραλία.

Ο μόνος σκοπός που καταβάλει την όποια προσπάθεια είναι μια ματαιόδοξη πασαρέλα υπερθέρμανσης για ένα τριήμερο του Ιουνίου. Είναι fitness των 72 ωρών. Κανένας σκοπός, κανένας στόχος, κανένα αποτέλεσμα. Εκτός από τα tattoo...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.